fredag 21 februari 2014

Delirium

 Delirium av Lauren Oliver

Den här boken handlar om en tjej, Lena som snart ska genomgå en operation. Det handlar om att gjuta alla människor i samma form. Det ska inte finnas vilda känslor och regeringen ska kontrollera allt. Killar lever för sig och tjejer för sig, relationer dem emellan är farliga. Kärlek är ett brott och en farlig sjukdom.
Före operationen får du se kort på några personer som skulle kunna bli din framtida livspartner. Du får rangordna dessa och sedan tilldelas du en.
Lena är på undersökning inför operationen när plötsligt rummet invaderas av kor eller vad är det? Hon har fått ett flertal frågor och känner att hon svarat fel på de flesta. Hon vet vad som är korrekt att svara, men hon har svävat ut i egna meningar. I och med att undersökningsresultatet förstörs kommer hon få göra om undersökningen, men i turbulensen som blir när rummet invaderas möter hon en killes blick. Hon kommer ihåg hans ögon och när de möts nästa gång ifrågasätter hon hans handlande. Killen, Alex, visar sig tillhöra en väldigt farlig grupp och trots att Lena verkligen försöker följa alla regler och lagar hamnar hon i trubbel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar