onsdag 23 april 2014

Matchad - Condie, Ally

MatchadDystopierna verkar aldrig ta slut, nu har jag läst ytterligare en härlig dystopitriologi och denna gång är det Matchad, Korsad, Utvald.

KorsadSamfundet bestämmer allt. Var du ska arbeta, vem du ska älska och när du ska dö. Cassia har väntat hela livet på sin matchning, på att få veta vem hon passar bäst med, och när matchningen äntligen görs visar det sig att hennes bästa vän Xander är det bästa alternativet. Men när hon ska kolla på matchningsfilen är det inte Xanders ansikte hon ser utan avvikelsen Ky. Är det så att Samfundet gjort ett misstag? Kan de överhuvudtaget göra det?

UtvaldDen här sommaren ändras allt, morfar ska dö, familjen utsätts för stora prövningar och Cassia måste välja mellan det sanna och det rätta.

De andra böckerna fortsätter Cassia sin resa genom Samfundet, Yttre provinserna och det går inte att säga annat än att det är bra för då har jag avslöjat för mycket. Man kan dock ana hur det ska gå för nu har jag läst många dystopier. Helt klart läsvärda är det ändå!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar