måndag 2 december 2013

En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg



Minus fem grader i morse. Det är kallt, lite rimfrost men en underbart blå himmel och härlig sol lyser över Borås och julen närmar sig……
Varsågod här kommer ett boktips som har en må-bra-garanti med hög mysfaktor.

Oswald Campbell mår inte bra och bestämmer sig för att gå till doktorn. Det är i början av november och Chicagos gator kantas av snö och fuktig kyla tränger genom märg och ben.
Doktorn ger Oswald bara några månader kvar att leva och föreslår att han ska åka till ett mildare och varmare klimat än vad Chicagos kalla vinter kan erbjuda.
Doktorn ger Oswald en broschyr om ett ställe i Alabama där man kan fiska och njuta av det varma klimatet. Oswald som bara har haft motgångar i sitt liv bestämmer sig för att leva sina sista månader i en behaglig miljö.
Det är så Oswald slutligen kommer till Lost River i Alabama. Där får han möta värme – både mänsklig värme och ett varmare klimat. Livet vänder för Oswald och för första gången i sitt liv känner han glädje över att leva.

Läs och njut! Det enda negativa med En röd liten fågel i juletid är att den går alldeles för fort att läsa – man vill veta mera om alla människor i Lost River!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar