onsdag 4 december 2013

Vi måste sluta ses på det här sättet

Hanna går sista terminen på gymnasiet, är skoltrött och vill bara få ta studenten så att hon och vännen Märta kan åka till Paris.
Jens är ny separerad, har en dotter på två år som bor hos honom varannan vecka och har precis fått jobb som personlig assistent åt en kille på gymnasiet.
De möts på krogen och blir nästan osams, sedan stöter de på varann på tunnelbanan på väg hem och plötsligt känner Hanna att hon kan tänka sig att gå en liten omväg för att få vara med honom en liten stund till.
När det sedan visar sig att Jens är assistent åt en av Hannas klasskamrater, Oscar, blir deras vardag lite mer spännande men också lite mer komplicerad. Är Jens en lärare nu när han som vuxen finns i klassrummet och kan Hanna i så fall vara ihop med honom? Är de ihop eller vad är de? Hur blir det i så fall med Paris? Och vilken relation får man ha med sitt ex när man dejtar? Spelar det någon roll att ett barn finns med i bilden? Jens och Hanna tycker om varann men räcker det?
Jag tycker det här är en riktigt mysig bok. Det är intressant att fundera på vilka olika erfarenheter Hanna och Jens har från start. Han har levt i en ofungerande relation med gräl och bråk, han har barn och därmed ett stort ansvar. Hannas kompisar tycker nästan att hon är pervers som kan tänka sig ha en relation med en vuxen med barn - som dessutom är deras lärare nästan.5 år skiljer dem åt, det är inte mycket men...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar