torsdag 19 december 2013

Torsdagarna i parken

Jeanie har varit gift med George i 30 år. En dag vill han inte längre dela sovrum med henne, utan flyttar ut till gästrummet. Hon får ingen förklaring till hans agerande. Hon känner sig sviken och kränkt. Vad har hon gjort för fel? Är George inte längre attraherad av henne? Har han någon annan? De fortsätter leva tillsammans i tio års tid utan att George ger några svar.

Jeanie öppnar en affär i stan och trivs med sitt arbete. Hon är också väldigt fäst vid sitt barnbarn Ellie som hon passar varje torsdag. De brukar gå till lekparken, där Ellie träffar sin kompis Dylan, som kommer dit med sin morfar Ray. Jeanie och Ray får en djup och tät kontakt. Ray är en lyhörd och öppen person som får Jeanie att känna sig sedd och bekräftad. De inleder en kärleksrelation. Torsdagarna blir den stora höjdpunkten i Jeanies liv.

Samtidigt vill George de flyttar till landet och börjar ett nytt liv. Han avslöjar en mörk hemlighet och ger därmed en förklaring till sitt agerande. George försöker göra allt bra igen, men blir deprimerad när han får veta att Jeanie träffat en annan man. Jeanie känner sig tvingad att följa med sin man till landet. Samtidigt kan hon inte glömma Ray.

Boken är en innerlig och varm kärlekshistoria som handlar om att det aldrig är för sent att börja om på nytt. Att det aldrig är för sent för kärlek.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar